Festivalul Floare de Folk 2015 - Sălciua
















Încep ex abrupto cu povești, impresii, gânduri despre Festivalul ”Floare de Folk”, ediția aVI-a care a avut loc în perioada 25-27 septembrie 2015 la Sălciua, Jud. Alba.
Asociația de Turism pentru Tineret ADEONA e organismul care pulsează în fiecare toamnă începând cu anul 2010 resurse de energie, timp și, nu în ultimul rând, resurse financiare, pentru a susține o întâlnire între prieteni, colaboratori, cunoscuți și necunoscuți iubitori de munte, natură și muzică folk.
Mă bucur mult să fac parte din această mână de oameni care se încăpățânează ca într-o lume ce scoate de multe ori în față non valori, să aducă pe scenă și în atenția oamenilor artiști a căror muzică și interpretare oferă emoție celor ce o ascultă.

De ce Floare de Folk?
Pentru că reprezintă una din modalitățile prin care putem promova ceea ce ne place: folkul, cântecele de munte, muzica acustică, vocile frumoase, bunul simț. Pentru că ascultăm folk, mergem la concerte, cărăm pe munte chitara, cântăm la focul de tabără, ascultăm cântece compuse din mai mult de două note și vrem să ducem mai departe această nișă a muzicii.

Ionuț Mangu și Roxana Zăpârțan - Tron în Apuseni, Floare de Folk 2015, seara cântecelor de munte 

Totuși, de ce Floare de Folk?
Fiindcă încercăm să aducem publicul în natură, la munte chiar; ne place să-i vedem la Floare de Folk atât pe cei care au descoperit deja bucuria drumețiilor, cât și pe cei care nu au făcut-o până acum... fie pentru că nu au avut cu cine, fie pentru că nu au avut vreme, chef sau nevoia de a se bucura de frumusețea din natură. Încercăm să stimulăm turismul local și regional, promovând zonele montane unde alegem să ducem festivalul de muzică și natură.

Felicia Pop și Raluca Cișmaru - Secunda, Floare de Folk 2015

Și... până la urmă, de ce Floare de Folk?
Deoarece puțin din atmosfera festivalului o luăm cu noi an de an și sădim bulbi ai florilor de folk acolo unde ele sunt în mediul lor... la munte. Oriunde la munte va fi acasă pentru Floare de Folk, motiv pentru care în zilele de festival susținem drumețiile și plimbările în natură, salutând participanții care vin la festival și pentru practicarea sporturilor montane!

Oana Dragomir și Ioan Onișor - Ochii verzi, Floare de Folk 2015

Fără a ține seama de cele anterioare, de ce Floare de Folk?
Floare de Folk a început în 2010 în Retezat, pentru prietenii, colaboratorii, cunoscuții și apropiații echipei Adeona. În 2015 Floare de Folk este la Sălciua, tot pentru prieteni, colaboratori, cunoscuți, apropiați, comunitatea locală, oameni cu frunțile descrețite și voie bună...

Mircea Vintilă - Peste răbdări, Floare de Folk 2015

Anul acesta s-a confirmat faptul că festivalul Floare de Folk are publicul său și, indiferent de vreme, timp din an sau locul de desfășurare, oamenii vin pentru muzică, pentru atmosferă, pentru nostalgia anilor în care folkul era pe cele mai mari scene, dar mai vin pentru ceva... Acel ceva se găsește doar la festival, nu pe internet, nu pe Blogul ArtGeo Life, nici în filmări și nici în poze... pentru că emoțiile sunt vii!

Magda Puskas și Rareș Suciu - Ninsoare de adio, Floare de Folk 2015

Mulțumesc tuturor celor care ați fost prezenti la ediția din acest an!
Totodată, v-am simțit alături pe toți cei care ne-ați transmis gânduri bune și energie pozitivă - ne-am gândit la voi!

Emeric Imre - Bună varianta rea, Floare de Folk 2015

Să ne revedem sănătoși la Floare de Folk 2016!
Fericire!


Comentarii