Festivalul "Floare de Folk" in Retezat


Acolo sus, la munte am simtit pentru intaia oara care e farmecul folkului, care e farmecul cantecului inaltat naturii in plina noapte la focul de tabara.Si au trecut ceva ani de cand am invatat ca... nu exista tabara fara "seara folk", fara o cantare alaturi de prieteni sau fara cateva acorduri ciupite la chitara de cate un iubitor al muntelui.

Festivalul "Floare de Folk" va aduce pentru inca doua seri atmosfera cu care ne-am obisnuit inca de la inceputul verii, de cand ne-au trecut pragul taberelor micii iubitori ai muntelui. Vor fi doua seri in care ii vom avea in fata pe cei care i-am vazut de multe ori doar la TV sau pe internet, doua seri in care... cei ce au compus cantecele indragite de noi si cantate de atatia ani de noi se vor prezenta in fata noastra pentru a fredona impreuna cantecul lor ce suna atat de bine in natura.


Dintre acestia, va vor fi alaturi: Emeric Imre, Mircea Vintila, Dinu Olarasu, Marius Batu, Dan Vana, Puiu Cazan, Magda Puscas & Vali Moldovan, Ioan Onisor & Ionut Mangu. Locul unde cantecul chitarilor se va impleti cu cel al muntelui, al susurului de izvoare si al suieratului de vant este la poarta de intrare in inima Masivului Retezat, la Cabana Lolaia, zona turistica Carnic.


La 100m de principala poarta de intrare in Parcul National Retezat vor rasuna la inceput de septembrie, in primul weekend din luna(3-5sept) cantecele muntelui atat indragite de cei ce au simtit macar o data in viata bucuria de a urca spre inaltimi, bucuria de a fi in mijlocul naturii, acolo unde natura-si compune propriul cantec, propriile versuri intelese doar de cei ce tanjesc dupa o evadare din menghina orasului undeva la munte... in natura!
Va fi "Folk la inaltime", va fi o revedere cu prietenii pe munte... sau pur si simplu, un moment de relaxare intr-un cadru natural special.


Tiroliana, foc de tabara, corturi, ceai de plante si acorduri de chitara...ingredientele perfecte pentru a ne bucura de lucrurile simple... de apa rece de munte, de cerul instelat, de caldura focului de tabara, de o simpla imbratisare in jurul focului, de fiecare raza de soare de dimineata, de fiecare cantec fredonat alaturi de prieteni!
Festivalul Floare de Folk in Retezat va fi locul unde, timp de 3 zile vom descoperi impreuna, inca o data, esenta lucrurilor simple!


Sa ne vedem sanatosi in septembrie, la Festivalul Folk al Retezatului! Pana atunci... vreme buna!

Organizatori: Asociatia de Turism pentru Tineret ADEONA Cluj-Napoca & Asociatia "SOS Terra Nostra" Arad


Comentarii

  1. buna Euxiniu!
    DA, accesul este liber. recitalurile vor avea loc in curtea interioara a Cabanei Lolaia(www.cabana-lolaia.ro) foarte aproape de locul de campare si la doi pasi de cabana.
    sa ne vedem cu bine la Festival!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu