18 + in Retezat




Vacanta a inceput si... pe la munte iar am trecut! Iar anul acesta se anunta o vara perfecta... acolo sus, la munte... pe taramul lacurilor albastre, al zapezii ce lupta cu ultimele puteri sa mai acopere grohotisul ascuns si al bujorilor de munte rozalii ce arata cararea spre inaltimi.






Primele doua serii de tabara cu Adeona... au trecut repede, dar foarte frumos. Copiii mi-au placut, indeosebi "tantarii" cei mici care imi aduceau aminte de "tantarul din mine" de acum 10-12 ani.



Bocancii m-au purtat anul acesta pe carari de munte noi. Lacul Stanisoara a fost de aceasta data noua descoperire! Zapada, Culmea Lolaia cufundata in ceata, golul alpin ce se deschide maret, grohotisul ce in departare formeaza un mozaic al formelor ciudate alaturi de jneapanul verde, bujorii de munte sau petecele de zapada...toate acestea ne-au bucurat privirile in drumul nostru spre lacul de la 1990m.



Retezatul e locul unde imi doream sa fiu atunci cand... voi trece legal de pragul maturitatii. Si ...fara sa imi dau seama, trezindu-ma ca intr-un vis... dorinta mi s-a indeplinit! Eram in Retezat la 18 ani... si de aici si numele acestei postari "18+ in Retezat"

Ceata, momai si bujori de munte... vantul care te face sa grabesti pasul si apa care se joaca in bocancii mei imi spun ca...am ajuns la munte!

Pornim dimineata, cu vlaga si fara vlaga dupa caz... urmam poteca, traversam ape si podulete de lemn...


Si pentru ca Retezatul este numit si "muntele apa" , licoarea magica de la munte - apa proaspata si rece- era la discretie pentru noi! Fie ca ne racoream, gustam cu lacomie savoarea apei sau pur si simplu ii ascultam susurul, de fiecare data ea ne soptea o poveste...


o poveste a apelor ce devin nebunatice dupa ploaie... a Lolaiei ce creste grandios , a cascadei al carei vuiet compune-o simfonie a naturii...

...o poveste despre Retezat, despre cei ce iubesc muntele... despre cei ce simt la munte bucurie in fiecare dimineata si fiorul trecerii timpului la fiecare foc de tabara...

o poveste despre cei ce sunt uniti... si formeaza o echipa...


Comentarii